Close

Bio

Anna Krijger (1984) is journalist en schrijver.

Anna studeerde Arabische taal en cultuur (BA) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo. Vervolgens behaalde ze haar master Midden-Oostenstudies, ook aan de UvA. Daarna ging ze stage lopen bij NRC, waar ze haar eerste stappen zette in het journalistieke circuit.

Van 2014 tot 2017 woonde en werkte Anna als freelance correspondent in Tel Aviv en Jeruzalem. Ze deed verslag voor onder meer De Groene Amsterdammer, het Nederlands Dagblad, Het Parool, jeugdmagazine Samsam en Radio 1. Ook schreef ze het boek Hipsters, baarden, martelaren (uitgeverij Querido), over haar werk en leven in Israël en Palestina.

Momenteel schrijft, interviewt en recenseert Anna vooral voor NRC en Trouw, werkt ze aan haar essaybundel Van lezen krijg je hoofdpijn en zorgt ze voor een stuk of tien huisdieren in de categorieën hond, kat, konijn en rat. Bovendien spreekt Anna graag op radio, tv of andersoortige bijeenkomsten over boeken, religie en het Midden-Oosten – en dan vooral over haar geliefde Israël en Palestina. Huur haar vooral in voor interviews en presentaties!

Ten slotte is ze enthousiast over dierenrechten, pleegzorg, popcorn en geopolitiek. En ze leest minimaal een boek per week – hoewel dat niet altijd meevalt met al die dieren.

Voor vragen, opdrachten en uitnodigingen kun je e-mailen naar a.l.krijger@gmail.com

Anna is ook (te vaak) te vinden op social media:

Facebook: facebook.com/anna.krijger.9
Twitter: twitter.com/AnnaKrijger
Instagram: instagram.com/annieappelsientje